Det er Bloody Mary dagen
Bloody Mary er opprinnelig fra Harry's New York Bar i Paris. Den ble oppfunnet av bartenderen Pete Petoit på 1920-tallet. Skriver Apertif.no. Pete som var amerikaner reiste tilbake til USA og introduserte drinken der under navnet Red Snapper, riktig noe med gin i stedet for vodka i.
Bloody Mary er en populær hangover-drikke og som sies å være verdens mest kompliserte drink. Bloody Mary er derfor populært å drikke om morgenen eller på ettermiddagen spesielt i forbindelse med brunsj.
Det er litt ulike meninger om hva som skal være i en Bloody Mary men her er en oppskrift:
- 4 cl vodka
- saften av en halv sitron
- worchestershiresaus etter smak
- tabasco
- tomatjuice
- eventuelt sellerisalg
- nykvernet salt og nykvernet pepper
- selleristang som rørepinne
- sitronskive eller limeskive
- en cherrytomat
- sylteagurk
Fyll et stort longdrinkglass med isbiter. Ha i ingrediensene, tomatjuice sist, og rør drinken med en selleristang. Pynt med en sitronskive og en cherrytomat. Ha salt og nykvernet pepper på toppen.
Tips - Velg et stort glass og fukt kanten med en skive lime. Dryss litt sort pepper på en tallerken og dypp glasskanten ned i pepperen så du får en stilig ring rundt glasset. Bruke en tannpirker til å feste pynten med.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar