søndag 1. januar 2017

The world day of peace 1. januar

World Day of Peace er første januar det er en festdag i den romersk katolske kirken det er også fest dag for Maria som Guds hellige mor i den katolske kirke. Feiringen av denne dagen som en fredsdag i den katolske ble introdusert av pave Paul VI i 1967. 1. januar har siden også ofte vært en dag for offentliggjøring av dekreter fra paven spesielt angående ting som angår den sosial doktrine i den katolske kirken. 

Pave Paul VI og Johannes Paul II har kommet med mange viktige deklarasjoner om FN, menneskerettigheter, kvinners rettigheter, fagforeninger, økonomisk utvikling, retten til liv, fred i Israel, globalisering og om terrorisme blant annet på denne.

Kvadrantidene - 1-6. januar

Den beste tiden å se metorsvermen Kvadrantidene eller Quadrantidende er 1-6 januar, men høydepunktet er 3. januar og natt til 4. januar. Det kan under høydepunktet som kun varer noen få timer var så mye som 120 meteorer i timen. Høydepunktet er altså svært sterkt men varer kort.
I følge eksperter er den beste måte å se fenomenet på å legge seg på bakken og se opp og mot nord.
Det går an å følge med på timeanddate.com dag for deg for å se når du har størst mulighet til å se meteorene https://www.timeanddate.com/astronomy/meteor-shower/quadrantids.html
Men det er altså natt til 4. januar.

Bloody Mary-dagen - 1. januar

Det er Bloody Mary dagen

Bloody Mary er opprinnelig fra Harry's New York Bar i Paris. Den ble oppfunnet av bartenderen Pete Petoit på 1920-tallet. Skriver Apertif.no. Pete som var amerikaner reiste tilbake til USA og introduserte drinken der under navnet Red Snapper, riktig noe med gin i stedet for vodka i.

Bloody Mary er en populær hangover-drikke og som sies å være verdens mest kompliserte drink. Bloody Mary er derfor populært å drikke om morgenen eller på ettermiddagen spesielt i forbindelse med brunsj. 

Det er litt ulike meninger om hva som skal være i en Bloody Mary men her er en oppskrift:

  • 4 cl vodka
  • saften av en halv sitron
  • worchestershiresaus etter smak
  • tabasco
  • tomatjuice
  • eventuelt sellerisalg
  • nykvernet salt og nykvernet pepper
Pynt
  • selleristang som rørepinne
  • sitronskive eller limeskive
  • en cherrytomat
  • sylteagurk
Fyll et stort longdrinkglass med isbiter. Ha i ingrediensene, tomatjuice sist, og rør drinken med en selleristang. Pynt med en sitronskive og en cherrytomat. Ha salt og nykvernet pepper på toppen.

Tips - Velg et stort glass og fukt kanten med en skive lime. Dryss litt sort pepper på en tallerken og dypp glasskanten ned i pepperen så du får en stilig ring rundt glasset. Bruke en tannpirker til å feste pynten med.

Nyttårsdagen

Nyttårsdagen er en svært viktig dag i følge gamle tradisjoner. Ut av den kan du lese mange tegn. Blå himmel og sol i Oslo i dag må være et godt tegn.

Andre merkedager å ha i mente 1. januar: